دلایلی وجود دارد که به واسطه وجود آنها کودک شما به جراحی لوزه نیاز پیدا می کند. اصلی ترین دلایل شامل ناهنجاری های انسدادی در زمان خواب می باشد که به تدریج باعث خروپف کردن و مختل شدن کیفیت خواب می شود. البته مشخصه های دیگری از قبیل تنفس غیر عادی ناشی از متورم شدن لوزه ها و عفونت های شدید گلو که گاهی هفت بار در سال، پنج بار در هر دو سال، یا سه بار در هر سه سال اتفاق می افتد نیز می تواند نشانه ای بر ضرورت نیاز به انجام این عمل محسوب شود. به گفته دکتر مجید وفایی راد ، بهترین جراح لوزه در همدان هر چند این فرایند جراحی اغلب در دوره کودکی انجام می شود ولی گاهی بزرگسالان نیز به انجام آن نیاز پیدا می کنند.
انواع عمل جراحی لوزه
اگر لوزه ها دچار التهاب و عفونت مزمن شوند، متخصص گوش و حلق و بینی برداشتن آنها را توصیه خواهد کرد. جراحی لوزه برداری، یک پروسیجر نسبتاً ساده است که به صورت سرپایی انجام می شود به این معنی که معمولاٌ نیازی به بستری شدن در بیمارستان نداشته و تحت یکی از 5 روش زیر قابل اجرا می باشد:
- روش اسکالپل
این روش، قدیمی ترین روش لوزه برداری است که در آن از اسکالپل فلزی برای برداشتن کامل لوزه ها تحت بیهوشی عمومی انجام می شود. در این روش خونریزی بعد از عمل بسیار کم است. - روش اولتراسونیک
در این روش، اسکالپل با فرکانس بالا می لغزد و انرژی حاصل از لغزش از تیغ به بافت انتقال پیدا می کند. لغزش با چنین فرکانس بالایی به طور همزمان باعث برش بافت و انعقاد خون می شود. - روش الکتروکاتری
در این روش، لوزه ها با سوزانده شدن برداشته می شوند. برداشتن لوزه ها و سوزاندن ناحیه درمان به طور همزمان باعث توقف خونریزی می شود. - روش میکرودبریدر
در این روش از ابزار دورانی برای تراشیدن بافت و برداشتن آن استفاده می شود و در پی اجرای آن لایه ای از بافت روی عضلات گلو باقی می ماند. - روش رادیوفرکانسی دوقطبی
در این روش، انرژی به بافت انتقال داده می شود. لایه سالین یونیزه شده با امواج رادیوفرکانسی شارژ می شود و پیوند های ملکولی در بافت را شکسته و بدون آسیب زدن به بافت اطراف، آنها را جدا می کند. این فرایند برای کوچک کردن اندازه لوزه های بزرگ یا برداشتن کامل آنها استفاده می شود.
اکنون برای اینکه بدانیم کدام روش برای شرایط ما مناسب است، باید با متخصص مشورت کنیم. پزشک در خصوص علت نیاز به لوزه برداری با شما صحبت می کند و روشی که بتواند بهترین نتیجه را برایتان به همراه داشته باشد، پیشنهاد می دهد.
عمل جراحی لوزه چند ساعت طول می کشد؟
این جراحی یک پروسیجر سریع و دقیق است که به طور میانگین بین 25-30 دقیقه طول می کشد. کل فرایند یعنی با در نظر گرفتن زمان بیهوشی و زمان ریکاوری، حدوداً 60 دقیقه طول خواهد کشید.
علت ضرورت جراحی لوزه چیست ؟
از نظر بهترین متخصص گوش و حلق و بینی همدان ، دلایل مختلفی برای انجام جراحی لوزه وجود دارد که شامل موارد زیر است:
• عفونتهای مکرر لوزهها
اگر یک فرد به طور مکرر دچار عفونتهای لوزه میشود ، جراحی برای برداشتن لوزهها ممکن است ضروری باشد.
پزشک پس از بررسی و معاینات کافی در کنار بررسی سوابق بیماری های عفونی ، می تواند تصمیم درست در خصوص نیاز به جراحی یا عدم نیاز به آن را بگیرد.
• انسداد مجاری هوایی
لوزههای بزرگ میتوانند راههای هوایی را مسدود کرده و باعث آپنه خواب شوند ، که یک وضعیت خطرناک است که در آن تنفس به طور موقت در طول خواب متوقف میشود علاوه بر آن احساس تنگی نفس و مشکلات تنفسی در کنار مشکلاتی مانند خروپف نیز از دیگر دلایل ضرورت جراحی لوزه محسوب می شود..
• مشکلات بلع
لوزههای بزرگ به ویژه در کودکان میتوانند باعث مشکلات بلعیدن شوند. این وضعیت میتواند خوردن غذاها و مایعات را دشوار کند و به کاهش وزن و سوءتغذیه منجر شود.
• سلول های سرطانی در لوزه :
اگر تودهای غیرعادی یا توموری در لوزهها یافت شود، برداشتن لوزهها برای بررسی بیشتر و جلوگیری از رشد احتمالی سرطان الزامی است.
• عفونتهای شدید :
عفونتهای شدید و چرکی که در اطراف لوزهها ایجاد میشوند و به درمانهای دارویی پاسخ نمیدهند، ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند. این عفونتها میتوانند بسیار دردناک باشند و به سختی در باز کردن دهان منجر شوند.
علائم و نشانه های ورم لوزه چیست ؟
در اینجا علائم و نشانههای شایع ورم لوزهها آورده شده است:
1. گلودرد :
گلودرد شدید که ممکن است در هنگام بلعیدن بدتر شود و حتی در برخی واقع حس درد به گوش ها نیز کشیده می شود.
2. لوزههای متورم و قرمز :
لوزهها به طور قابل توجهی متورم و قرمز میشوند.
ممکن است لکههای سفید یا زرد رنگی روی لوزهها دیده شود که نشاندهنده عفونت چرکی است.
3. مشکلات بلعیدن :
دشواری و درد در هنگام بلعیدن و کاهش اشتها به دلیل درد حین خوردن و آشامیدن در افرادی که نیاز به جراحی لوزه دارند بسیار شایع است.
سایر علائمی که نشانه ای برای جراحی لوزه هستند عبارتند از :
– تب
– بوی بد دهان
– تغییر صدا
– تورم غدد لنفاوی
– سردرد
– احساس خستگی
– گوش درد
با توجه به این علائم و نشانهها، میتوان ورم لوزهها را تشخیص داد و درمانهای مناسب را آغاز کرد. مراجعه به پزشک برای تشخیص دقیق و درمان مناسب بسیار مهم است
جراحی لوزه در بزرگسالان
تانسیلکتومی فرایندی برای برداشتن لوزه است که در کودکانی که گلو درد دارند یا خروپف می کنند انجام می شود. ولی این جراحی تنها مختص کودکان نیست و بزرگسالان نیز ممکن است به آن نیاز پیدا کنند. روند این جراحی در کودکان و بزرگسالان یکسان است ولی خطرات و دوره ریکاوری آن در این دو گروه سنی، تفاوت هایی با یکدیگر دارد.
جراحی لوزه با لیزر
جراحی لوزه روشی برای برداشتن لوزه ها به همراه بخشی از عضلات و بافت گلو می باشد. این فرایند درمان که در آن از تکنولوژی لیزر استفاده می شود، در مقایسه با شیوه سنتی، دوره ریکاوری کوتاه تری دارد. احساس درد در ناحیه گلو، فک گردن و گوش در طول دو هفته اول بعد از عمل در هر دو روش جراحی کاملاً طبیعی است. البته در روش جراحی با لیزر، بیمار می تواند زودتر رژیم غذایی نرمال خود را از سر گرفته و فعالیت های روزمره اش را آغاز کند.
هزینه جراحی لوزه چقدر است؟
هزینه عمل لوزه برداری در بیماران مختلف متفاوت است. هزینه های مرتبط با این جراحی بر حسب سن بیمار و دیگر دغدغه های مربوط به سلامت، طول مدت زمان بستری شدن در بیمارستان و نیز سیاست گذاری های بیمه ای بر حسب گزینشی یا درمانی بودن فرایند، متفاوت می باشد.
آیا ورم لوزه و سنگ لوزه با یکدیگر فرق دارند؟
ورم لوزه نوعی عفونت لوزه است. ورم و سنگ لوزه هر دو می توانند باعث گلو درد و بوی بد دهان شوند. معمولاً اگر به ورم لوزه دچار باشید، لوزه هایتان علاوه بر گلو درد، قرمز و ملتهب می شود و دچار سردرد و تب نیز می شوید.
عمل جراحی لوزه سوم در کودکان
بافتی لنفاوی به نام آدنوئید یا لوزه سوم در بخش انتهایی بینی و پشت حلق قرار دارد که در برخی افراد باعث بروز گلو درد، بوی بد دهان، آبسه، انسداد مسیر تنفس، خروپف کردن و آپنه خواب می شود. لوزه سوم، به همراه قائده زبان و لوزه چپ و راست، از کودکان در زمان ابتلا به عفونت محافظت می کند. زمانی که لوزه سوم ملتهب و بزرگ می شود، علاوه بر اختلالات تنفسی، مشکلاتی از قبیل عفونت گوش را نیز به همراه می آورد. در این شرایط، لوزه برداری برای رفع مشکل، توصیه می شود.
جراحی لوزه به چه صورت است؟
لوزه برداری به دست متخصص گوش و حلق و بینی انجام می شود. جراح، با توجه به وضعیت بیمار، روش مناسب را برای درمان انتخاب می کند. این جراحی در شرایط بیهوشی کامل انجام می شود تا بیمار دردی را در طول عمل احساس نکند. با توجه به اینکه این جراحی با از دست رفتن مقداری خون از بدن همراه است قبل از جراحی، آزمایش خون انجام می شود تا اطمینان حاصل شود که اختلالی در روند جراحی و سلامت بیمار اتفاق نخواهد افتاد.
برای جراحی لوزه به چه دکتری مراجعه کنیم؟
پزشک جراحی لوزه، متخصص گوش و حلق و بینی می باشد. با توجه به حساسیت این فرایند جراحی، انتخاب یک جراح لوزه خوب، یک ضرورت است تا به این ترتیب، دستیابی به نتیجه مطلوب تضمین شود.
جراحی لوزه تا چه سنی انجام می شود؟
در صورت شدید بودن علائم، می توان در هر سنی برای جراحی لوزه کودک خود اقدام نمود. البته جراحان برای برداشتن لوزه یک کودک اغلب تا سه سالگی او دست نگه می دارند چراکه خطر دهیدراسیون و خونریزی در میان کودکان کم سن و سال بیشتر است.
بعد از جراحی لوزه چه بخوریم؟
نوشیدن مقدار فراوان مایعات نکته کلیدی برای موفقیت در دوره ریکاوری این جراحی است. بعلاوه می توانید برای هفته اول، غذاهای نرم و خنک میل کنید. وقتی دیگر احساس درد نداشتید می توانید غذاهای جامد نیز میل کنید ولی از خوردن غذاهای سفت و پر ادویه به دلیل حساسیتی که در ناحیه درمان ایجاد می کنند، خودداری کنید. برخی از غذاها و نوشیدنی های پیشنهادی شامل موارد زیر می باشد:
- آب، چای، آبمیوه
- بستنی
- اسموتی
- پودینگ
- سوپ
- پوره سیب زمینی
- تخم مرغ آب پز
آیا جراحی لوزه خطرناک است؟
برخی تصور می کنند برداشته شدن لوزه ممکن است خطرناک باشد ولی حقیقت این است که برخی کودکان قبل از جراحی به دفعات دچار سرماخوردگی و گرفتگی بینی ، آبریزش بینی و سرفه می شوند در حالیکه بعد از عمل، سلامت عمومی کودک بهبود می یابد و حتی کیفیت خواب و تنفس او نیز بهتر می شود. پس نه تنها این جراحی را نمی توان یک جراحی خطرناک تلقی کرد بلکه انجام آن، سطح سلامت را بهبود می بخشد.
آیا جراحی لوزه بدون خونریزی امکان پذیر است؟
رگ های خونی فراوانی در اطراف لوزه ها وجود دارد. همچنین تعداد عروق نیز در اندام های زبانی، فکی و صورتی اطراف لوزه ها وجود دارند که به این اندام ها خونرسانی می کنند. آسیب دیدن این عروق در حین جراحی باعث خونریزی بعد از عمل می شود. شدت خونریزی بر حسب نوع عمل لوزه متفاوت است. برای مثال میزان خونریزی در عمل لوزه برداری اینتراکپسولار به واسطه بافت کمتری که در آن برداشته می شود در مقایسه با نوع تردیشنال این جراحی کمتر است. خونریزی اغلب در طول شب به دلیل تاثیرات ناشی از تنفس از راه دهان، بیشتر است.
خطرات جراحی لوزه
بارزترین خطرات این فرایند درمانی شامل درد و خونریزی 3-5 درصدی در طول دوره ریکاوری می باشد. بطور کلی این پروسیجر، یک فرایند بی خطر محسوب می شود.
آیا جراحی لوزه درد دارد؟
بعد از عمل، اندکی احساس ناراحتی خواهید داشت. مصرف پاراستامول و ایبوپروفن توسط پزشک تجویز می شود. در برخی موارد نیز داروهای مسکن قوی تر برای تسکین درد مورد استفاده قرار می گیرد.
جراحی همزمان لوزه و بینی
امکان اجرای همزمان عمل لوزه برداری و جراحی بینی توسط بهترین جراح بینی همدان وجود دارد. بعد از عمل برداشتن لوزه، در طول چند روز اول بعد از جراحی، در ناحیه گلو، درد خواهید داشت و بعد از عمل بینی هم برای چند روز در مجاری بینی احساس گرفتگی می کنید و ناچارید از راه دهان نفس بکشید. بنا به این دلایل، پزشکان اغلب به بیماران خود توصیه می کنند مادامی که لوزه ها دچار عفونت شدید و فعال نشده و مشکلی را برای آنها بوجود نیاورده اند، برای جراحی لوزه، اقدام نکنند.
3تا از فواید برداشتن لوزه توسط بهترین جراح لوزه در همدان
تانسیلکتومی می تواند مزایایی از قبیل موارد زیر را به همراه داشته باشد:
- کیفیت خواب بهتر
- عفونت کمتر
- بهبود کیفیت زندگی